BATMAN İL MÜFTÜSÜ TURGUT ERHAN RADYO YÜKSEL'E KONUK OLDU

RADYO YÜKSEL'de Yusuf Tekin'in sunduğu "İftara Doğru" programına konuk olan, Batman İl Müftüsü Turgut Erhan Ramazan Ayı ile ilgili önemli açıklamalar da bulundu.
 
İl Müftüsü Tugut Erhan program da, Ramazan ve Sorumluluk Bilinci üzerine şu ifadeleri kullandı.
 
"Rahmet yağmurlarını sinesinde barındıran bir bulut hüzmesi misali, Ramazan’ı Şerif’in hilali dünyamızın üzerine bir kez daha doğmak üzereyken; âsumana çevrili ellerimize kalplerimizden şöyle bir münacat dökülüyor:
 
Ya İlahi! Kalplerimiz buruk bir sevinçle çarpıyor, gönüllerimizde hüzün ve mutluluğu aynı anda taşıyoruz.
 
Ya İlahi! Hüzünlüyüz zira;  mahyalarla aydınlatılmış mabetlerimizden firaka düşmüş olarak Rahmet ayını karşılıyoruz.
 
Ya İlahi! Mahzunuz, iftar sofralarımızda eş-dost, akraba, komşu, garip-gureba tüm yarenlerimizden ırağa düştük.
 
Ya İlahi! Kederliyiz, huzurunda omuz omuza saf tuttuğumuz tekbir ve salavatlarla divanına durup camide cemaatle kıldığımız teravih namazlarımızı başka Ramazanlara erteledik.
 
Ancak biliyoruz ki; her kışın bağrında baharın filizlerini saklayan Yüce Yaradan, cehaletin kararttığı Mekke ufkunda Kutlu Nebi’nin göğsünde taşıttığı ilahi mesajla dünya semasını kuşattığı gibi, Rahmet ayı da, sabredip Allah’ın nusretinden ümidini kesmeyen, Allah’ın azabından hakkıyla korkan, O’nun emirlerine karşı gelmekten sakınan, rahmetine güvenip gerektiği gibi kulluk eden kimseler için nice muştular taşıyor. O kimseler ki;  Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, ahiret gününe, kaza ve kadere, hayır ve şerrin Allah’tan olduğuna iman eder, namazı kılar ve kendilerine verilen mallardan Allah yolunda harcarlar. Yine Onlar; “Şüphesiz benim namazım da, diğer ibadetlerim de, yaşamım da, ölümüm de âlemlerin Rabbi Allah içindir.”  diyerek dua ve niyazlarda bulunurlar.
 
COVİD 19 Virüsünün dünyamızda salgına dönüştüğü şu günlerde çoğumuz işlerimize, okullarımıza, mabetlerimize gidemiyor, asli ihtiyaçlarımız haricinde dışarıya çıkmamamız gerektiğini biliyor, bunun özlemini kalplerimizde derinden duyumsuyor ve bazen tahammül sınırlarımızı zorluyoruz. Hele ki Ramazan’ı Şerif’in gelişini her yıl büyük bir sevinç ve çoşku ile karşılayan Müslüman alemi için, bulunduğumuz bu hal boyunlarımızı büküyor.
 
Her yıl Rahmet ayını vesile ederek, “OKU!” emri ilahisi ile karanlıkları aydınlatan, katılaşmış kalpleri yumuşatan, inananlar için hidayet rehberi olan Kur’an-ı Kerim’in ilahi mesajını hayatımızda bir kez daha güncelleyip, ahitlerimizi gözden geçirme imkanı bulduğumuzu unutmayalım.
 
Şerdeki hayra sığınıp, Peygamber (sav)’ın  zaman zaman Hira’ya çekilip ibadet, tefekkür ve teslimiyetle Alemlerin yaratıcısına sığındığı gibi, Covid 19 Koronavirüs salgını dolayısıyla bizler de hanelerimize çekilerek, Yüce Rabbimizin ilahi mesajını ailelerimizle beraber bir kez daha hatırlayıp, başta Yaratıcımıza verdiğimiz kulluk sözü olmak üzere bütün ahitlerimizi gözden geçirelim.
 
Rabbimizin, canlarımızı, mallarımızı, evlad-ü iyalimizi ve sayamayacağımız kadar çok olan bunca nimeti tayin edilmiş bir vakte kadar bize emanet ettiğini ve sorumluluk bilinci içerisinde hareket etmenin emanete riayetin en kamil şekli olduğunu idrak edelim. Unutmayalım ki, insanın sorumluluk halkası ailesine, anne ve babasına, içinde yaşadığı topluma ve yeryüzünü kendileriyle paylaştığı diğer canlılar ve bütün bir kainat ile tamamlanır.
 
Karşılayacağımız Ramazan ayı itibari ile, karşılığı Rabbimizin katında olan ve koruyucu bir kalkan hükmünde görülen Oruç ibadetini yerine getirirken; içinde bulunduğumuz hassas süreç boyunca sofralarımıza fazladan bir tabak koyamasak da, mahzun ve mazlum kalmış nice hanelerin sofrasını donatıp, yetimlerin yüzlerine tebessüm bırakmayı ihmal etmeyelim."
 
Müftü Erhan programı şu dua ile tamamladı. "Ey Allah’ım! Sağlığın hastalığa çevrilmesinden, birden bire gelip çatacak azabından ve bütün gazabından sana sığınırız.
Ey Allah’ım! Bizi hidayetine ulaştır! Geçmiş ve geleceğimizi bağışla… Amiin…"
 
Radyo Yüksel'de, Yusuf Tekin'in sunduğu, İftara Doğru programı her gün 17:30 - 20:00 saatlerinde yayınlanıyor.
Programa hergün farklı konuklar, farklı konularla, konuk oluyor.

Diğer Haberler

ELİTA SU ARITMA

Batman Elita Su Arıtma: Temiz Su İçin Kalite ve Hizmet Bir Arada devamı...

TUNÇ, RADYO YUKSEL'E KONUK OLDU

TUNÇ, RADYO YUKSEL'E KONUK OLDU devamı...

RTÜK BÖLGE TEMSİLCİLİĞİNDEN’DEN BATMAN RADYO VE TELEVİZYONLARINA ZİYARET

RTÜK BÖLGE TEMSİLCİLİĞİNDEN’DEN BATMAN RADYO VE TELEVİZYONLARINA ZİYARET devamı...

GEVHER KOYUN RADYO YÜKSEL'E KONUK OLDU

KESK MYK Üyesi ve KESK Genel Kadın Sekreteri Döne Gevher Koyun, RADYO YÜKSEL'de, Yüksel Çiftçi'nin sunduğu "Gündem Özel" devamı...

BAŞDENETÇİ “İDARECİLERİN SORGULANMASINI İSTEMEYİZ“

6 Ocak 2021 Çarşamba günü Saat. 11:00’de, Radyo Yüksel'de yayınlanan "Gündem Özel" programında, Mavi Dünya Mehmet'in Kon devamı...
İstek Hattı :
WHATSAP: 0542 552 72 99

REKLAM : 0545 234 72 72
Adres:
Meydan Mahallesi Cumhuriyet Caddesi 2000 İş Merkezi kat:4 No:402 Merkez/Batman
Telefon : WHATSAP: 0542 552 72 99

REKLAM : 0545 234 72 72
E-mail: [email protected] - [email protected]
İletişim